Deze veiligheidsmensen zijn zeer alert, efficiënt en correct

“Elke zaterdag voor Carnaval komen hier zo’n 25.000 mensen uit heel Limburg naar de Venlose Boëtezitting. Voor de beveiliging van dit immense evenement, dat zich over de gehele binnenstad uitspreidt, heeft de politie Venlo ons samenwerking met II-Watch aanbevolen. En ik heb daar inderdaad al vijf jaar prima ervaringen mee.

Deze veiligheidsmensen zijn zeer alert, efficiënt en correct. Zo’n 30 man met ‘oortjes’ staan continu met elkaar in verbinding. Gebeurt er iets, dan zijn ze in no-time ter plekke om de situatie op te lossen. Door snel ingrijpen voorkomen ze escalaties. Maar ook drangsituaties waarbij mensen gevaarlijk opeenhopen.

In het begin ging er natuurlijk wel ‘ns iets mis. We moesten er allemaal nog van leren. Zoiets moet groeien. Maar door het feest elk jaar te evalueren met het team van brandweer, politie, II-Watch, gemeente Venlo en het Rode Kruis, zijn de kinderziektes er nu wel uit.

We hebben nog wel eens met een andere, iets goedkopere beveiligingsfirma gesproken, maar die mensen begrepen de sfeer niet. Die moet je goed aanvoelen om dit feest, waar ook een glaasje bij hoort, soepel te laten verlopen. De sfeerkeepers snappen dat wèl perfect en handelen daar ook naar. En zonder wanklank.”

Frans Swaghoven /Oud-voorzitter Horeca Nederland, regio Groot-Venlo

‹‹ Terug naar de vorige pagina