Skip to main content

Opleidingen

In ieder mens huist een sfeerkeeper. Thuis, in de wijk, op school. Er is altijd wel iemand aanwezig die het opneemt voor anderen. Een persoon die een ander wilt helpen om het juiste pad of de juiste beslissing te nemen. Of een conflict wilt smoren en een prettige omgeving wilt borgen. Iemand handelt dan van onbewust bekwaam naar bewust bekwaam. Wij, als organisatie met een bepaalde visie,  zijn in staat geweest met onze kennis, ervaringen en samenwerkingen het om te buigen naar een beroep waarbij communicatie, hoog in het vaandel staat.

Op deze manier laten wij jongeren inzien hoe niet alleen een samenleving fungeert, maar ook hoe zij bij kunnen dragen met hun talenten om negatief gedrag om te buigen naar positief gedrag en werkwijze.  Gedragsverandering, maatschappelijke bewustzijn, communicatie en conflicthantering zijn onderdelen van het ontwikkelde Leertraject JAS.

Het Leertraject JAS (Junior Assistent Sfeerkeeper) voor leerlingen binnen het vo (voortgezet onderwijs) en vso (voortgezet speciaal onderwijs), heeft geleid tot de ontwikkeling van de erkende doorlopende Leerroute Sfeerkeeper. Vanuit deze Leerroute Sfeerkeeper worden trainingen en workshops op maat verzorgt in samenwerking met externe partijen en sfeerkeepers voor professionals.

De coöperatieve verenging MBO-Nederland verzorgt erkende mbo opleidingen op basis van ervaringsleren in samenwerking met het bedrijfsleven. Daarnaast verzorgt de Stichting Opleidingen Sfeerkeepers het keuzedeel Geüniformeerde Dienstverlening en Veiligheid binnen een aantal vo-scholen.

Meer informatie over het Leertraject JAS vindt u hier.