Skip to main content

Brainergy Roadhouse van Sfeerkeepers in the picture

Candy Jacobs en Sfeerkeepers

Uit de Limburger  foto Lé Giesen

Skaters krijgen vaste thuisbasis in Venlo-Zuid, ook plannen voor andere urban sports

11-04-2019 om 16:09 door Daan de Hulster

Skaters kunnen gebruik blijven maken van de hal in Venlo-Zuid waar ze sinds eind vorig jaar een plek hebben. De initiatiefnemers breiden het aantal obstakels momenteel uit.

Op initiatief van professioneel skater Candy Jacobs uit Tegelen werden eind vorig jaar diverse obstakels geplaatst in de aan de Kraanvogelstraat gelegen hal. Skaters in Venlo hadden daarmee na negen jaar weer een overdekte plek om hun sport te beoefenen. Het ging in eerste instantie om een tijdelijk initiatief tot half mei, maar Jacobs laat weten dat de skaters de rest van het jaar kunnen blijven.

Stichting

Vooralsnog is dat gratis. „Maar ondertussen zijn we bezig om een stichting op te richten zodat we op termijn huurder worden”, aldus Jacobs. Door die stap kunnen de skaters ook subsidies aanvragen. Volgens haar hebben de afgelopen maanden laten zien dat een vaste skateplek in Venlo levensvatbaar is. De skaters kunnen er van vrijdag tot en met maandag terecht. Jacobs schat in dat er maandelijks zo’n 200 bezoekers komen. Ze ziet ook dat er van buiten Venlo bezoekers op de hal afkomen, onder anderen steeds meer Duitsers. Jacobs stuurt samen met Denise Smits de zeven vrijwilligers aan en werven sponsoren.

Urban sports

De skaters kunnen momenteel gebruikmaken van de hal dankzij Sfeerkeepers, een expertisecentrum voor sociale veiligheid, en Assist Jeugdwerk. Marc Berghs van Sfeerkeepers bevestigt dat de skaters deel uitmaken van de toekomst van de hal. „Wel zijn we van plan om hier een plek van te maken waar andere urban sports, zoals bijvoorbeeld BMX en steppen, een plaats krijgen”, aldus Berghs. „Dit moet de naam Brainergy Roadhouse krijgen. Hier moeten jongeren ook andere talenten kunnen ontwikkelen, op het gebied van onderwijs, muziek en dans.”

Jacobs en Smits werken ondertussen hard aan de uitbreiding van het aantal obstakels in de hal. Volgende week zaterdag moeten die klaar zijn voor de officiële opening.